Torsdag den 3. juli: Lima - Paracas
Sightseeing - Centrum - Plaza de Armas - San Fransisco kirken - Katakomber
Vi startede vores sightseeing i Lima med at stoppe ved en udgravning af et gammelt Inka-område, hvor bygningerne var lavet af soltørret ler-sten.

Man kunne se antydningen af en pyramide, men på grund af vejret i Lima var mange af stenene smuldrede.




Plaza de Armas - den centrale plads i byen - med de vigtigste bygninger rundt omkring.

Et levn fra spaniernes herredømme, hvor de indførte plaza'erne i alle byer.
Vi var lige så eksotiske for børnene i Peru som de var for os, så der blev taget en del billeder af og med børn.
San Fransisco-kirken er en smuk kirke og bla berømt for sine katakomber, hvor de dødes knogler ligger velbevarede.

De er dog ordnet, så kranierne først kommer i det sidste rum. Man fristes til at sige at de er hoved-attraktionen i katakomberne.
Vi måtte ikke fotografere nede i katakomberne, men gerne i den flotte have.

På vej gennem Lima kom vi fordi deres national-stadion.
De første dage skulle vi køre langs med Stillehavet. Der var en del bølger og med en temperatur på ca 16 grader droppede vi planerne om at bade i Stillehavet.

Vi fik en sen frokost - kl ca 15.30 - det var der ikke mange der havde regnet med da vi spiste morgenmad, så vi var voldsomt sultne da vi ankom til restauranten.

Vi blev anbefalet at snuppe en gang Tacu Tacu, så det gjorde vi.

Tacu Tacu er ris og bønner blandet og stegt gyldent - og i vores tilfælde serveret med oksekød og ærte-pure.
Paracas er ikke nogen stor by, men den ligger ved Pan American Highway - vejen der går fra Ildlandet og hele vejen op til Alaska ... og jeg skal hilse at sige at den er trafikeret.
Det tog lidt tid før man fandt et smuthul i trafikken så man kunne krydse vejen.

I Paracas gjorde vi første bekendtskab med PISCO SOUR.

Pisco er den lokale brændevin. Den blandes med sirup eller florsukker, citron- eller lime-saft, pisket æggehvide og isterninger. Rystes godt og serveres evt med et stænk Angostura bitter.

Vi fik den i mange varianter i løbet af turen - både som fordrink og som godnat-drink.
 Onsdag den 2. juli  Fredag den 4. juli