Beijing 9. oktober 2007

Cloisonné fabrik, Ming-gravene, Åndealléen og Den kinesiske Mur

 

Cloisonné er emalje-arbejder. Her laves en vase. Tynde kobber stykker sættes på med vandglaslim så de danner mønstre.
Der efter fyldes alle hulrum med emaljefarve som så skal tørre - og genfyldes - og tørre - og genfyldes til hullerne er fyldt helt ud.
Så bliver vaserne brændt rødglødende i en ovn.
Til sidst skal vasen pudses. Den bliver spændt fast og roterer mens arbejderne pudser med finere og finere pimpsten til vasen til sidste er fuldstændig glat.
Sådan en cloisonné-vase kan man købe for 1,2 millioner yuan (ca 1 million kroner). Det skal så retfærdigvis siges at vi er usikre på om det var for én eller for to. 
Vi besøgte en af de 13 Ming-grave uden for Beijing. Gravområderne er placeret utroligt nøjagtigt i landskabet. Det tog kejserens folk mange år at finde det helt rigtige sted til hans grav. Alle gravene er dækket på 3 sider af bjerge og åben mod én side.
Det er utrolige imponerende bygningsværker kejserne skulle omgive sig med i døden.
I de dage vi var i Beijing var vejret utroligt godt. Det er ikke hverdagskost at kunne se bjergene omkring byen så flot som vi kunne.
Ånde-alléen er blevet genoprettet efter at have været næsten ødelagt i mange år. Kejseren og hans følge gik i procession ned ad alléen.
Langs alléen står statuer af diverse hær-folk, dyr og fabeldyr. Èn på hver side af alléen. Alléen buer, for alle ved jo at ånder kun kan gå lige ud, så derfor er man i sikkerhed med en buet vej.
                        Alle statuerne på den ene side af alléen ser en smule mere fornøjede ud end statuerne på den anden side. Hvorfor vides ikke helt.
Statuerne er lavet minituøst - dog er der ikke helt taget højde for at en hest ikke kan ligge på den måde den gør her.
Vi kom op til Den kinesiske Mur ved Mutianyu med svævebane. En rigtig god måde at komme op til muren på, for der var en fantastisk udsigt over muren.
Det har i mange år været en af vores drømme at stå på Den kinesiske Mur - og når man så pludselig er der føles det helt uvirkeligt.                       
750.000 slaver, krigsfanger og arbejdere blev tvangsudskrevet af den første kinesiske kejser Qin Shi Huang Di til at bygge muren og samle de forskellige mur-dele der var bygget før hans tid.
Et utroligt imponerende bygningsværk, der snor sig over bakke-kamme og ned i dale. Mange tusinde kilometer af stampet jordvold beklædt med teglsten.
Vi sluttede dagen af med et besøg på en restaurant der har specialiseret sig i Peking And. Anden bliver tilberedt på en speciel måde, så skindet bliver utroligt sprødt. Kokken kan med sin store kniv skære ca 120 skiver brystkød ud.
Forrige side

Til forsiden

Næste side