Rom

15.oktober - 20.oktober 2011

Billund  - Paris - Rom

Rom i efterårsferien: små hyggelige restauranter på små romantiske Piazzaer mens solen skinner. YES – sådan var vores tur til Rom...... også!

 

Men den var mere end det. Vi havde virkelig glædet os til at komme til Rom længe. Billetterne var bestilt lang tid i forvejen og selv om vi nok syntes der var lige kort nok tid til fly-skift i Paris, så var det vel ikke noget problem, for hvis Air France mente det kunne gå, så kunne det vel også det.

Da vi skulle ombord i flyet i Paris – efter at have skyndt os fra terminal G til terminal F – blev vi stoppet og bedt om at gå til side. Vi ville få en forklaring senere af en anden, fik vi at vide. Forklaringen kom da også: Air France mente ikke vi ville kunne nå at skifte fly i Paris på hjemvejen så vi skulle forlade Rom 1½ time tidligere end oprindeligt planlagt. Okay – det gik vel nok.

I Roms Fiumicino lufthavn stod vi så en flok danskere og ventede på bagagen da en af dem fik en sms hvor der stod at der var demonstration i Rom, mindst 2000000 mennesker demonstrerede. Haha tænkte vi alle, det er én der er misundelig. Men det var rigtig nok fandt vi senere ud af.

Bagagen kom ikke! Alle danskerne ventede forgæves så vi måtte hen og melde det og udfylde papirer.

Air France udleverede en pakke med nød-grej: t-shirt, tandbørste + pasta, børste, deodorant, creme, barber-høvl + skum, vatpinde. Så kunne vi da klare os til vi fik kufferterne.

Vi ville tage Leonardo Expressen + metro til vores hotel. Det gik også rimeligt fint. Expressen satte os af på Termini. Der vrimlede med mennesker blandt andre demonstranter iført bannere mm. Vi fandt vores metro-linie og kom om bord. Vi skulle bare lige køre 1 stop.

Metroen fortsatte forbi Cavour.... forbi næste stop.... og stoppede på Circo Massimo. Vi skyndte os ud, så vi kunne komme tilbage til hotellet. Der var ingen taxa at få – de der var var optagne. Der var mennesker og politi over det hele. Det var åbenbart her demonstrationen var stoppet.

Vi fik stoppet en mand og spurgt om vej. Han forklarede den letteste vej og vi begyndte at gå. Heldigvis havde vi så ingen kufferter at slæbe på.

Da vi kom op på Via Cavour hvor vi skulle bo var der tydelige tegn på demonstrationen..... eller rettere hærværket! Bankerne var smadrede – vinduer, døre ....

 .....og kontant-maskiner.
Lige ved siden af vores hotel stod 2 afbrændte biler og lidt længere henne endnu en bil.

Det viste sig at metrostationerne var blevet spærret fordi demonstrationen havde været aller-voldsomst lige i vores gade. Nogle af de andre danskere på hotellet var blevet nægtet adgang til gaden da de ankom.
Vi fandt vores hotel – ADAS HOTEL - et fremragende 2 stjernet hotel midt i Rom, med et venlig og sødt personale – og fik vores værelse. Vi droppede bare lige vores tasker og gik så ud for at få noget at spise.
Det var jo Italien, så den kom til at stå på pizza, på restaurant WANTED på Via dei Serpenti – og så lige på hovedet hjem i seng.

(Som man måske kan ane er Lone en smule træt ) 

 

 

Søndag