Fredag den 12. april 2019

Silkeborg - Billund - Paris - Havanna


 Cuba.
Et land der altid har stået en mærkelig aura omkring. Er det et diktatur - er det er forsøg på at lave et samfund hvor alle er lige - er det en sovjettisk vasalstat eller hvad?

Vi havde aftalt, at når Helle og jeg rundede, skulle vi på en længere rejse, Lone, Helle og jeg.

Helle havde været på Cuba for 10 år siden og ville gerne dertil igen. Vi ville også gerne dertil, så sådan blev det. Vi bestilte rejsen Cuba Grande hos Risskov Rejser.

 Vi skulle op midt om natten for vi skulle flyve fra Billund til Paris kl meget tidligt. Til gengæld var der så 7 timers ventetid i Paris på flyet til Havana. Det er lang tid i en kedelig lufthavn.
  Endelig kom vi afsted og efter en lang flyvetur, stod vi så i Havana, og fandt ud af hvem der skulle være med i vores gruppe.
 
Det var en lille gruppe på kun 15 personer - spændende at se, hvordan det ville komme til at gå.

Vi fik lige vekslet lidt penge i lufthavnen. Turistvalutaen hedder CUC på Cuba og svarer cirka til en euro.

(Jeg ville meget gerne selv fortælle og kommentere på de mange besynderlige forhold der er omkring Cuba, men det vil tage for lang tid og for megen plads for mig. Derfor har jeg indsat diverse links til belysning af nogle emner, som fx CUC.)
  På hotel Havanna Libre i Havana, var der kun 1 portier på arbejde da vi ankom ved midnatstid. Han var ikke voldsomt hurtig, så det tog over en time at blive checket ind.

  Alle var trætte efter den lange rejse, så der var lidt mukken i gelederne, men langt om længe blev alle checket ind og vi kunne få lidt søvn, så vi var klar til næste dags oplevelser.


aLørdag 13/4