Fredag den 26. april 2019

Havanna

  Vi skulle være checket ud kl 12, så der var god tid til at pakke og kigge sig lidt omkring på hotellet.

  Der var blandt andet denne model af hotellet.

 Helle havde fået lidt olie under sin sko og satte aftryk i bussen. Hun gik i gang med at fjerne det med en renseserviet og lidt fod-vridning.
   Det satte gang i en hele twist-opvisning fra Per og Henrik.
 
 El Jardin de lo Milagros  er en familie-restaurant, startet af et ægtepar som begge var ingeniører.
  De besluttede sig for at lave en restaurant, hvor alle grøntsager blev dyrket på stedet.
  Det kunne man bla se på første-salen, hvor lange rækker af hylder var fyldt med grøntsager og krydderier.
 Der var også bistader, så planterne kunne blive befrugtet og der kunne samles honning.
  Alverdens forskellige beholdere blev brugt som vokse-sted for urter. 
 En dansk elektriker ville måske få et mindre hjerte-tilfælde hvis han så de elektriske installationer.
   Vi skulle nå meget før vi skulle hjem, så næste stop var Hemingways hus Finca Vigia.

  Her fik vi lige en af de ansatte til at tage et gruppefoto.
 Huset står stort set som da Hemingway boede i det. 
  Udsigten ned over byen og havet er storslået - og man kan jo så forestille sig hvordan det har set ud da Hemingway købte det engang.
 I toppen af et lille tårn havde Hemingway indrettet sin skrivestue.
   Der var ikke adgang for turister, men vagten lånte mit kamera og tog nogle nærbilleder.
   Her en fotokopi af et originalt manuskript.
   Hun tog også lige et foto af en næsten lovlydig turist. 
   Hemingways båd ligger bagved nogle grave. Det er nogle af Hemingways utallige katte der ligger begravet der.
 La terrazza de cojimar   var Hemingways yndlings bar / restaurant i området - og dette var hans yndlingsbord.
Den lille by var meget hyggelig. Vi begyndte at gå ud mod tårnet, men den første rigtige regnskylle satte en stopper for det.
 Centro Cultural San Jose  ligger på havnen i Havanna.
   En kæmpestor hal fyldt med malerier, kunsthåndværk, musikinstrumenter og souvenirs og en masse mennesker.
 Aftensmaden blev indtaget på El Tocororo.  En hyggelig gammedags restaurant opkaldt efter Cubas nationalfugl. 
   Så var det afsted mod lufthavnen.
  Vi blev lige fulgt på vej af det første rigtig store regnskyl.
Henrik fortalte at han ikke glædede sig til den kommende tid, for nu ville det være varmt, det ville ikke blæse ret meget, så der ville være rigtig varmt og rigtig fugtigt et stykke tid.

Torsdag 25/4


aLørdag 27/4