Argassi, Zakynthos 26.September - 1.Oktober 2022Udsigten fra mit værelse. Udsigten tirsdag morgen. Det regnede og tordnede og blæste. Denne lille kat var en trofast gøst ved morgenbordet.
Min yndlings frokost: Gyros Pita. Jeg var jo på skriveferie. Og sikke et kontor. Der var også tid til en Mythos ved poolen.
Hotellet hed Iliessa Beach Hotel, med 0 meter til stranden. Flot så det ud med portal ned til vandet. Men hvor var stranden?
Der HAR været en strand engang. Vandet omkring Zakynthos stiger, som ejeren af Turtle Rescue Center også fortalte mig om sidste år. Vandet stiger og fjerner den strand hvor skildpadderne skal lægge æg. Aftensmaden: Sea Bream (havbrasen). Lækkert.
Sidste år mødte jeg nogle herlige mennesker, som også var der i år. Maureen, Angie, Charlie og Cathrine. De var en vigtig del af min "ferie". Jeg tog selvfølgelig en tur omkring Turtle Rescue Center. Det er sørgeligt at se, at antallet af reder bliver mindre år for år. På Gerakas Beach var der ikke flere reder tilbage, men vandet var herligt.
Jeg lejede en bil i fire dage. Jeg kørte ikke så meget rundt i år, men det er rart at kunne komme ud og se noget. Pit stop med Frappe på Porto Azurro. Jeg forsøgte igen i år at komme ind og se en skole. Igen forgæves.
Jeg talte med en lærer der gerne ville vise mig rundt, men hun måtte ikke for skolelederen. Det store gule skilt med Emu-tegningen var væk. I stedet var der dette hvide skilt. Gad vide om de ikke har emu'er mere? Keri Beach med skildpaddeøen Marathonisi i baggrunden.
Keri Beach er en hyggelig lille by med en herlig strand. Bilen jeg lejede var med "open air". Mit værelse var nummer to fra venstre øverste sal, midt i billedet.
Af en eller anden grund er det populært at tage et billede af sine ben. Fatter ikke hvorfor. Charlie på vej ud fra Jungle Bar. Hotellet havde en bogreol hvor jeg lige stillede et eksemplar af "Kuffertmysteriet på Skildpaddeøen. Der var flere der kiggede i den og kommenterede mens jeg sad og skrev. Herligt
Pit stop med Frappe i Agios Nikolaos. Landskabet lige uden for Agios Nikolaos. Xigia Beach - en lille perle, men besværlig at komme til.
Den ene side af stranden afgrænses af klippe. Vandet er klart, men lugter af svovl fra kilderne. Stranden ligger mellem klipperne og solen forsvandt ret tidligt.
Siden jeg var der sidst er der lavet en parkeringsplads et stykke nede fra vejen. Lidt fra Xigia lå en grusgrav. Det hvide støv fra grusgraven farvede træerne i vindretningen hvide. Cathrine på vej gennem byen.
Porto Zorro - en lækker strand med en kirke i baggrunden. Solen skinnede men det blæste, så man blev lettere sandblæst. Der var en pontonbro ud i vandet.
Den bevægede sig med bølgerne og var ikke helt let at gå på. Men jeg kom da helt ud i spidsen uden at ryge i vandet. En enkelt jetski trodsede bølgerne.
De fleste aftner spiste jeg sammen med briterne, men fredag tog jeg til Bochalis med udsigt ned over Zakynthos by. De servere en lækker Giulbassi - forskelligt kød fra grill med ostesovs. Jeg mødtes med briterne hvor de spiste og blev fodret med vindruer af Angie.
Et herligt billede af os alle 5: Charlie, Angie, mig, Cathrine og Maureen. Charlie snuppede lige et billede af mig på Flocas før vi sagde Farvel. De skulle hjem næste dag. Min sidste aften sluttede selvfølgelig også på Flocas med Monica, Cathrine og Maureen.
Hele flokken på Flocas - Cathrine, Maureen, Monica, Tania, Billy, Andreas, Kostas mfl - vinkede farvel da jeg gik hjem i seng sidste aften. Flyet gik først kl 22 om aftenen, så der var lige tid til en sidste Gyros Pita. Jeg nåede ikke at tage et billede før den var spist. Jeg fik en afstedsgave af Maureen og Cathrine: et hjerteformet glas med teksten: I love Zakynthos. Lone mente det også kunne bruges som vase til de sidste blomster fra haven.
Nu er der nok nogen der tænker:
Hør fik han overhovedet skrevet noget dernede?
Ja, det gjorde jeg.
Hver dag.
Fast ca 4 timer hver dag fra 9.30 - 13.30 plus det løse.