Om Mogens Kjær          Teater          Oversætter          Børnemusicals   

Rebecca går i 9. klasse. Hendes kæreste, Sebastian, forsøger at lokke hende til at sende nøgenbilleder af sig selv. Det har hun ikke lyst til.

Ved et uheld får hun sendt et meget afslørende billede. Hun beder Sebastian om at slette det. Det vil han ikke. Hun kommer til at fornærme ham, og han deler billedet med sine venner.

Rebecca går helt ned over situationen, men kæmper sig tilbage til en rimelig hverdag. Hun starter på en efterskole, hvor ingen kender hende.

Men en dag er der en dreng, der genkender hende fra en hjemmeside, hvor man kan købe og bytte billeder af nøgne piger. Han forsøger at afpresse Rebecca.
Rebecca giver næsten efter, men ender med at tage kontrol over sin krop, sit liv og de billeder, der er delt af hende, ved at stå frem og fortælle sin historie, godt støttet af sin familie.

SNAP er en ungdomsroman der omhandler et meget aktuelt emne: Selfies og nøgenbilleder.

Bogen henvender sig til unge, ikke under 7. klasse.

SNAP! udkom den 20. oktober, og kan købes i din boghandel, på boghandlernes websider eller på forlaget Mellemgaards hjemmeside: Mellemgaard


Tvillingerne, Caroline og Carl Emil, er på ferie med deres forældre på vulkanøen Santorini i Grækenland. Her bliver de blandet ind i en sag om penge-smugling. De bestemmer sig for at forsøge at opklare sagen selv og finde smuglerne. Det er lige ved at gå galt for dem flere gange. Med hjælp fra både det danske og det græske politi, får de til sidst fanget smuglerne.

”Kuffert-mysteriet på vulkanøen” kan læses som en helt almindelig bog. Men den er mere end bare en helt almindelig bog. Bogen er spækket med qr-koder, der giver adgang til både billeder og tekst om tvillingernes oplevelser på Santorini. Andre qr-koder giver også mulighed for at dykke dybere ned i vulkanøen Santorinis liv og historie med meget mere.

Qr-koderne er sat ind i teksten, så man kan få oplevelsen med det samme og se det samme, som børnene ser.

Bogen henvender sig til de 9-12 årige, der læser selv, og de mindre der får læst op.

Den trykte bog kan købes via forlaget Kahrius eller direkte hos mig.

E-bogen kan købes hos bla Saxo.com

Tvillingerne, Caroline og Carl Emil, er igen på ferie med deres forældre. Denne gang er de på den græske ø Zakynthos, også kendt som Skildpaddeøen. Her bliver de blandet ind i en sag om tyveri af skildpaddeæg. De vil gerne undgå at deres forældre finder ud af at de igen er indblandet i en sag, så de forsøger at løse sagen selv. Tyvene kommer på sporet af dem, og de undslipper kun ved held og snilde, og ved hjælp af en ung frivillig ved National Marine Park of Zakynthos.

”Kuffertmysteriet på Skildpaddeøen” kan læses som en helt almindelig bog. Men den er mere end bare det. Bogen er spækket med qr-koder, der giver adgang til både billeder, film og tekst om tvillingenes oplevelser på Zakynthos. Andre qr-koder giver også mulighed for at dykke ned i fakta om Zakynthos, smuglerskibe, skildpadder og meget, meget mere.

Qr-koderne er sat ind i teksten så man kan få oplevelsen med det samme, og se det samme som børnene ser.

Bogen henvender sig til de 9-12 årige, der læser selv, og de mindre der får læst op.

Den trykte bog kan købes via forlaget Kahrius eller direkte hos mig.

E-bogen kan købes hos bla Saxo.com

Kong Wilhelm af Balladien er ikke en helt almindelig konge. Hans kone, dronning Magdalene bestemmer alt. Hun vil for eksempel ikke lade ham tage på korstog. En dag kommer kongen hjem uden sine riddere. De er blevet slået af kejser Zigwalds hær. 

Kongen bestemmer sig for at afholde en turnering for at få nogle nye riddere. Desværre er der ingen unge adelsmænd der har lyst til at blive riddere for kong Wilhelm, så kongen må udskrive turneringen for alle unge mænd i Balladien. Høj som lav, tyk som tynd. 

Det kommer ikke til at gå helt almindeligt til. Efter en lang dag med turnering og forskellige forhindringer, lykkes det til sidst kong Wilhelm at finde 5 nye riddere ..... håber han.

Bogen henvender sig til de 9-12 årige, der læser selv, og de mindre der får læst op.


E-bog kan købes hos bla Saxo.com

Per, Emma og Sofie finder en kasse med lakrids en aften, hvor de er ude at gå en tur. Det viser sig at det er en smugler-bande, der har tabt lakridsen. 

Børnene bliver taget til fange af banden, men de stikker af igen. Børnene får politiet med ud til skuret hvor de blev holdt fanget. Smuglerne er væk og der er ingen spor af dem. 

Politiet ved ikke helt hvad de skal tro. Så må børnene selv tage affære. De lægger en snedig plan for at fange smuglerne.


Bogen henvender sig til de 9-12 årige, der læser selv, og de mindre der får læst op. 

E-bog kan købes hos bla Saxo.com