mogens kjær

Voksen-teater

På Busbjerg hjalp jeg instruktør Ellen Østerby med diverse tilrettelser af de stykker vi spillede.

Det, kombineret med min lyst til at komponere, fik mig til at give mig til at komponere en musical selv: "Scheel - en russisk affære".

Musicalen handler om grev Scheel fra Ulstrup Slot der i 1768 blev sendt til det russiske hof for at forhandle med kejserinde Katarina den Store. Under opholdet døde greven under mystiske omstændigheder. 

"Scheel - en russisk affære" blev opført på Busbjerg i 1998.

 

I 2010 blev jeg spurgt af Torben Teglgaard fra Viborg Ungdomsskole / Viborg Musical-talent-skole om jeg ville skrive teksten til en gennemkomponeret musical om Valhalla. Musikken skulle skrives af Sigurd Barrett. Det kunne jeg jo ikke sige nej til og i løbet af sommeren fik jeg skrevet hele librettoen færdig så der kunne sættes musik til.

"Valhalla: Balladen om Balder" blev opført på Viborg Teater i marts 2011 med stor succes.

"Valhalla: Balladen om Balder" blev senere opført af Folketeatret i en let redigeret version, og modtog flotte anmeldelser og flere priser.

Børne-teater

Egentlig startede det da vi spillede dilettant i Serup første gang. Der skulle bruges en pige i stykket. Det viste sig der var så mange børn i byen der gerne ville spille teater, så Lone og jeg gik i gang med at samle børn til at lave Børne-musical.

Jeg skrev manuskript og musik til stykkerne og det gik rigtig godt. Vi havde sjældent færre end 20 børn med fra området. Og som toppen på arbejdet fik vi tildelt Kvicklys kulturpris. Pengene blev brugt til at indspille et cassette bånd i Mogens Nørgårds studie i Virklund. En kæmpe oplevelse for børnene og os.

Vi holdt Release-party i forbindelse med Julemarked i Serup Forsamlingshus og TV2-Østjylland kom og dækkede begivenheden!

Stykkerne røg for det meste i skrivebords-skuffen når vi havde opført dem, men senere har jeg fået udgivet såvel skuespil som musicals.

2009  Chit Chat  En pige vil mødes med ham hun chatter med på nettet. Kammeraterne opdager hendes planer og forhindrer det  Musical  Danteater
2005  Et eventyrligt måltid  Skrevet til Silkeborg Ny Teater med afsæt i HC Andersens eventyr i anledning af HC Andersens 200 års fødselsdag  Skuespil  Danteater
2004  Den forunderlige Rejse  Skrevet til Skolernes Musikdag i Hammel - baseret på "Nils Holgersens forunderlige Rejse gennem Sverige" af Selma Lagerlöff  Musical  Danteater
1995  Zap Zap  Anton bliver trukket med ind i sit TV af zapperne, der vil have ham til at hjælpe dem med at redde deres prinsesse fra fangenskab  Musical  
1993  Planet i fare  Den lille fredelige planet Solting er i fare for at blive indlemmet i den onde Morudenas univers  Musical   Danteater
1992  Kaptajn Best og de Store  Haves Skræk  Helte, skurke og prinsesser på de store verdenshave.  Musical   Danteater
1991  Gi' naturen en hånd  En skoleklasse på lejrskole opdager nogle mænd der graver giftigt affald ned i skoven. Politiet er ikke til megen hjælp så børnene må selv tage affære og fange forbryderne.  Musical   Danteater
1989  I skovens dybe stille ro  Der skal bygges en motorvej tværs gennem en skov. Planterne og dyrene i skoven lægger en plan om hvordan de kan forhindre det.  Musical   Danteater
1989  Når heksene driller med  Vampyrer, trolde, spøgelser, hekse mfl i et skuespil om mobning og drillerier, skrevet til Lemming Skole  Skuespil  

Børnebog 

Den 16/4-2017 udgav jeg min første børnebog: "Kuffertmysteriet på vulkanøen". En bog om et par tvillinger, der opdager nogle penge-smuglere, mens de er på ferie på den græske ø Santorini. 

Bogen er fyldt med qr-koder, så læseren kan se nogle af de steder børnene opholder sig og giver også mulighed for faglig fordybelse om f.eks det græske alfabet, Santorinis historie og meget mere.

Jeg udgav bogen på forlaget Kahrius. Det er et selvudgiver-forlag. Jeg havde forsøgt at sende mit manuskript ind til et par almindelige forlag, men det tog op til 3 måneder før de gav besked om de ville udgive, og når de så gav afslag fik jeg ikke nogen form for kritik eller respons. Det passede ikke helt til mit temperament, så jeg kontaktede Kahrius og fik en aftale i stand med dem.

I april 2019 kom efterfølgeren: "Kuffertmysteriet på Skildpaddeøen". Tvillingerne er denne gang på ferie på Zakynthos, hvor de afslører nogle forbrydere der stjæler skildpaddeæg fra strandene. Bogen er også fyldt med qr-koder.

Se mere på Kuffertmysteriet

Begge bøger om Kuffertmysteriet kan også findes som e-bøger på bla Saxo.com.

I 2021 har jeg udgivet 2 børnebøger mere: "Lakrids i lange baner" og "Riddere ruster aldrig". Begge bøger er udgivet på Saxo.com som e-bøger.

I efteråret 2021 fik jeg skrevet en ungdomsroman SNAP! færdig. Den udkommer den 20. oktober på forlaget Mellemgaard.


mail@mogenskjaer.dk