mogens kjær

Gennem årene har jeg spillet i utallige sammenhænge.

Det første orkester vi dannede kom aldrig til at spille en eneste sang sammen. Vi var 3 friske drenge: Sole, Kent og mig. Kent kunne spille lidt spejder-march-tromme og jeg kunne et par akkorder på en guitar. Sole skulle spille bas, men han var for ung til at gå til guitar i ungdomsskolen, så han begyndte på privat undervisning.

Deep Purple..... det var det vi ville spille, intet mindre. Det kom vi så ikke til, men drømmen om et orkester holdt sig og holder endnu.

Nogle bands jeg har været med til at danne holdt aldrig længere end den første øvegang, mens andre kørte i længere tid.

Hvad spillede vi så?

Folkemusik: Vi dannede et band på seminariet der hed NU OG DA. Det var ud fra at vi øvede nu og da, havde jobs nu og da og der var forskellige besætninger nu og da. Jeg spillede kontra-bas. Den måtte vi transportere på tag-bagagebæreren på en bil eller bag i en Morris 1000. Det var ikke fordi jeg kunne spille ret meget på kontrabas, men det var sjovt. Jeg skulle bare huske at have godt med plaster med, for min højre pegefinger blev slidt til blods hver gang jeg havde spillet et kvarter. Så skulle der skiftes plaster.

60'er brit-pop: Nogle af medlemmer af det hedengangne orkester BULWERS (Jan Baad, Keld Sørensen og Kurt Langballe) fik lyst til at spille igen. Jeg arbejdede sammen med Jan Baad og kom med som bassist. Vi øvede på højttalerfabrikken i Ry - Beatles, Hollies, Cliff, Red Squares. Det var kun for sjov vi øvede, men jeg tror alligevel drømmen om at komme ud og spille bare en enkelt gang lå i os alle. Det blev dog ikke til noget. Vi havde allesammen for travlt med andre ting, så bandet gik i sig selv igen før vi kom så langt.

Police-inspireret reggae-rock: Jens Peter Knudsen på guitar, mig på sang og bas og Martin Andersen på trommer. Martin var en del yngre end os andre, men var rigtig god. Han blev senere en meget brugt trommeslager. Vores numre var hjemmekomponerede og lange - meget lange.

Rock: Vi var en flok der lavede bands på kryds og tværs, og som spillede med i hinandens orkestre i kortere eller længere tid. Vi gik fra øvelokale til øvelokale og spillede så snart vi kunne komme til det.

Men så i 1983 kom jeg med i B-side. Vi havde øvelokale hos Silkeborg MC og var fast husorkester der. Vi havde en del jobs på forskellige spillesteder i Jylland og på Fyn.

I 1984 var vi i Custom Sound Lab studiet i København, hvor vi indspillede to numre til en single, med Jørgen Thorup (senere med i Shubidua) som producer. Pladen blev dog aldrig udsendt, men vi havde nogle skægge dage. Vi indspillede om natten og sov i studiet om dagen - kun afbrudt af LABAN (Lecia og Ivan Pedersen) når de indspillede.

Vi opnåede blandt andet at deltage i finalen i Århus Stifttidende og Musikhuset Århus' store konkurrence "Vi har scenen - I har musikken". Blandt flere hundrede bands kom vi mellem de 6 finalister. Vi vandt dog ikke, men gjorde en god figur.

Umiddelbart efter flyttede Lone og jeg til Sæby i Nordjylland og jeg måtte derfor holde i bandet.                        

B-side udviklede sig efter jeg stoppede og blev til May Linn, som indspillede et par LP'er i Tyskland.

I 1998 blev Flash the Cash dannet. Jan Bøgely og jeg har kendt hinanden i mange år og snakkede altid om at lave et orkester sammen. Det tog sin tid, men det var værd at vente på.

Flash the Cash eksisterede i 12 gode år. Vi spillede rock, som vi selv kunne lide det, med et lille stænk af pop. Vi var 5 i bandet som alle havde travlt med mange andre ting ved siden af, men der blev da tid til at komme ud og trykke den af en gang imellem.

Flash the Cash blev opløst i september 2010. Da vi senere skulle dele indboet, fandt vi ud af at vi egentlig havde lyst til at spille mere alligevel.

Med en ny trommeslager,Jeppe, lavede vi så et nyt orkester Control-C, som blev opløst november 2012.

I februar 2017 kom jeg så igang igen. Palle Madsen ville gerne igang med at spille igen efter mange års pause og vi gik sammen om at starte et band op. Palle fik kontakt til Jan Dippmann, som spiller trommer, så vi var 3 mand i bandet. Palle kom i gang med at skrive sange om hans kamp mod kræften og det begyndte at optage ham mere og mere og Jan fik nyt arbejde, som tog meget af hans tid. Det medførte at bandet gik i opløsning i 2019.

3. februar 2020 startede så et nyt kapitel i musik-historien. Jeg kom med i et band sammen med Jens Anton, Ib, Anker og Torben. De var startet op og manglede så en bassist til et "øve-hver-fjortende-dag-hygge-band". Det blev så mig. En god blanding af gammelt og nyt, dansk og udenlandsk pop/rock. Corona-krisen gjorde at vi var nødt til springe et par øvegange over, men nu kører det. Så gælder det om at blive sammenspillet. Glæden ved at spille er der i hvert fald. Torben blev senere nødt til at forlade orkesteret.


mail@mogenskjaer.dk