Kina-rundrejse 6. - 22. oktober 2007

En rejse til Kina har altid stået for os som noget næsten uopnåeligt, men nu var det altså en realitet. Vi skulle på en 16 dages rundrejse sammen med 24 andre deltagere og en dansk rejseleder. Vi købte rejsen hos STJERNEGAARD REJSER og alt fungerede bare perfekt fra deres side, lige fra den første kontakt til rejsens gennemførelse og rejselederen.
   
Det er altid spændende hvordan de andre deltagere på en tur er. Når man skal være sammen i 16 dage, skal man gerne kunne fungere sammen. Det kunne vi!! Det var en rigtig herlig flok vi kom til at dele vore oplevelser med. Og alle snakkede med hinanden på kryds og tværs. Herligt!!
  Arla og Henning  
 
Annie og Karin Lisbeth og Ole  
 
Jan Åke og Vivi Annalise og Ulla  
 
Hanne og Bodil Ulla og Poul Erik  
 
Lis og Alf Randi og Rolf  
 
Anne Lise og Inngunn Kazya og Peter  
   
  Christian Rejseleder  

Vi fløj fra Billund til Kastrup, hvor vi skulle med flyet til Beijing. Turen tog 9 timer, hvor vi sad i en kold træk under hele turen, så det blev ikke til megen søvn. Som kompensation fik vi en cognac, og nogle børnesoveposer. Det varmede da lidt.
Da vi kom til Beijing startede programmet med det samme. Ikke noget med at tage hen til hotellet, næh nej, vi tog straks til Sommerpaladset og fulgte for første gang det gamle slidte Dannebrogsflag, som Christian - vores rejseleder - havde.

Christian viste sig at være et fund af en rejseleder. Han vidste alt, kunne fortælle om alt og gjorde det med stor glæde og ægte indlevelse.

Sommerpaladset var kejserens feriebolig. Det består ikke af én, men af mange bygninger med hver sit formål. Flere af dem er forbundet med lange korridorer med utrolige smukke og detaljerede malerier.
Alt i Sommerpaladset er indrettet efter kejseren. De ulige tal fx 3 - 7 og 9 går igen i alt. Der 9 trin i hver  trappe, 3 afsatser, 9 figurer på gelænderne mm i Det himmelske Tempel

Den sidste kejserinde Cixi fik bygget en marmor-båd, så hun kunne nyde Kunmingsøens milde brise om sommeren uden at skulle sejle.
Tallet 3 går også igen i porte og døråbninger. Den midterste og største var til kejseren, de to andre til embedsmænd og andre ansatte.
Parken er fuld af aktivitet lige fra morgenstunden. Masser af mennesker - fortrinsvis pensionister, der i Kina kan være fra 40 år og op - færdes i parken og dyrker forskellige interesser fx Tai Qi eller Sværd-gymnastik.
Kalligrafer der har studeret og skrevet kinesiske tegn hele deres liv, skriver med pensel og vand på fliserne. Ofte smukke digte, der dog forsvinder når vandet tørrer.

 

Hundreder - eller tusinder, det var umuligt at se - mødtes for at synge fællessang i parken, alle de traditionelle kinesiske sange. Det lød utroligt smukt og inciterende.

Noderne de havde var ikke noder i traditionel vestlig forstand, men tekst med tal over der angav hvor længe en tone skulle holdes og om den skulle gå op eller ned.

Overalt i korridorerne sad folk og spillede. Nogle spillede kort, andre domino og lignende spil, mens andre lavede små orkestre, som fx dette fløjte-orkester.
Vi nåede lige et smut ind omkring vores hotel før vi skulle ud og have aftensmad. Et flot hotel, men hovedpuderne var fyldt med små skaller, som føltes som ris. Det var først den dag vi skulle videre at vi fandt ud af at der var en ekstra pude i et skab - en dejlig blød dun pude.
Henne om hjørnet lå der en bar. Christian - vores rejseleder - spurgte allerede første aften om vi ville med derhen.... men alle var trætte. Vi fandt den dog senere og fik en enkelt Tsing Tao.
Det var en hyggelig bar med live musik og karaoke..... bare ikke den dag vi var der, så Lone måtte lige lade som om så vi kunne få et billede af scenen med trommesættet.
Forrige side

Til forsiden

Næste side